Hej!


Politik är på riktigt, det påverkar våra liv. I ett samhälle där ingen lämnas utanför försvarar vi vunna rättigheter genom att ta nya steg. Men det är inte fina ord som räknas.

Det är handling.


Vi har skrivit ett öppet brev som vi kommer att lämna över till partiledarna - klicka på knappen för att läsa brevet och skriva under, du med. 

The campaign is overHej partiledare,


För några veckor sedan stod många av er på Stockholm Prides scen för valrörelsens första partiledardebatt. Ni svarade på våra frågor, vi förmedlade vår oro inför valet, ni lovade oss mycket, vi lovade er att minnas. Vad som känts som en lång valrörelse och mandatperiod lider mot sitt slut. 


Sverige står och stampar. Det krävs reformer för att regnbågsfamiljer äntligen ska behandlas som alla andra familjer. För att transpersoner ska få tillgång till självbestämmande. För att omvändelseförsök av hbtqi-personer ska bestraffas, istället för att belönas med statliga bidrag. Under valrörelsen har vi hört löften om hbtqi-reformer från sju partier. Ska Sverige vara ett land i framkant, som vi en gång varit, är det handling som räknas. Inte ord.


Rättigheter tar lång tid att bygga upp, men de kan också rivas ned snabbt. Det har vi sett under sommaren. Ett terrordåd mot Oslo Pride. En ny translag läggs fram som medvetet ger transpersoner sämre rättigheter i Sverige än i många andra europeiska länder. I ett scenario efter valet, kan ett samarbete formas där Sverigedemokraterna blir centrala. Ett parti som aldrig röstat för någon hbtqi-reform av betydelse, och som ifrågasätter hbtqi-personers asylrätt i grunden. Ett parti vars politik ofta är rasistiskt präglad. Vars kandidater alltför ofta har kopplingar till högerextremism.


Det är alarmerande. Vi vill därför rikta fyra krav för mandatperioden till er partiledare: 


- Förbjud omvändelseförsök av hbtqi-personer. 

- Inför en ny translag som stärker transpersoners egenmakt. 

- Bygg en familjepolitik där alla familjer räknas och får samma skydd.

- Kompromissa  aldrig  om mänskliga rättigheter. 


Den här valrörelsen har känts lång. Människor i Sverige har utmålats som problem. Förslagen och utspelen har varit som tusen små projektiler, och de har träffat vissa av oss extra hårt.


Partiledare, vi vänder oss till er, för att ni bär ett stort ansvar. Ta det ansvaret i de politiska förslag ni lägger och i den retorik ni använder. Visa i både ord och handling att ni vill ha ett samhälle där ingen lämnas utanför. Och viktigast av allt: låt aldrig våra mänskliga rättigheter vara en bricka på förhandlingsbordet.
Det är bara ditt namn som kommer synas i sammanställningen av namninsamlingen. När du skriver under går du med på att vi håller dig uppdaterad om vårt arbete för mänskliga rättigheter. 

Läs RFSLs personuppgiftpolicy här.


Empty age
Invalid age
Invalid age
Already participated
Invalid phone
Invalid email
No coupons left
General failure
General error
Invalid password
No coupons left
You already got your coupon

Du har skrivit under!


Vi blir starkare tillsammans, och vi behöver varandra.


Som medlem stöttar du vårt arbete för mänskliga rättigheter. Bli medlem idag!